![]() |
Tike Kebabı (Gaziantep)
malzemeler
Yarım kg. et 100 gr. kuyruk yağı 1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası 4 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı kırmızıbiber karabiber tuz tarifi Sarımsak ince dövülür, salçalar, zeytinyağı, tuz, kırmızıbiberle iyice karıştırıldıktan sonra doğranmış kuşbaşı et ve kuyruk yağının üzerine dökülür iyice ovulur. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir, şişlere bir kaç et, bir kuyruk yağı sırasıyla dizilir. Mangalde ya da ızgarada pişirilir. Tike Kebabı Malzemeler 500 gr. kebaplık et, 100 gr. kuyruk. Terbiye İçin: 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar. Tarifi Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.