ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Safranlı Kuzu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187036)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:42 AM

Safranlı Kuzu Kebabı
 
Safranlı Kuzu Kebabı Tarifi - Safranlı Kuzu Kebabının Yapılışı - Safranlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:


Kuzu filetosu

tereyağı

yoğurt

kişniş

pirinç,

üç çeşit dolma biber

kuru kekik, nane

toz safran

taze nane

terayağlı baharatlı sos

deniz tuzu

yarım limon

sarımsak

iran safranı

kakuli


Hazırlanışı:


Çukur bir kaba yoğurt konulur. Safran, sarımsak ve deniz tuzu ilave edilir. Normal tuz da olabilir. Toz safran konulup karıştırılır. İyice çırpılır. Yoğurt kendini bırakınca sıvıyağ ilave edilir. Etler elde edilen sosa batırılıp şişlere takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Başka bir şişe kırmızı, sarı ve yeşil dolma biberler, kırmızı soğan ve en son mantarlar ve çeri domates takılır. Izgarada 10 dakika pişirilir. Üzerine safranlı tereyağı sürülmüş lavaş da ızgarada pişirilir.


Kakuli ve safranlı pilav hazırlanışı: Tavaya tereyağı konulur. Arkasından haşlanmış pirinçler ilave edilir. Tat ve renk vermesi için safran konulur. Kakule baharat ilave edilir. Karıştırılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.