ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dana Eti Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187032)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Dana Eti Tas Kebabı
 
Dana Eti Tas Kebabı Tarifi - Dana Eti Tas Kebabı Yapılışı - Dana Eti Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Dana Eti Tas Kebabı Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg. ceviz büyüklüğünde parça dana eti,

2 çay kaşığı karabiber,

2 bardak su,

4 adet soğan,

1 çay bardağı domates suyu,

tuz,

yenibahar,

kekik,

nane.


Kasaptan sarın aldığınız az yağlı dana eti yıkanır, tuz, karabiber, yenibahar ve ince doğranmış soğanla karıştırılır. 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakılır. Sonra tencereye konulur. Domates şüyu ve kafi miktarda su konularak orta sıcaklıkta pişirilir. Azar azar sıcak su ilave edilir. Dikkat edilecek nokta etin kuru kalmamasıdır. İyice pişirildikten sonra ateşten indirilir. Arzu edilirse patates püresi veya kızartması ile servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.