ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taze Fasulyeli Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187030)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Taze Fasulyeli Tas Kebabı
 
Taze Fasulyeli Tas Kebabı Tarifi - Taze Fasulyeli Tas Kebabı Yapılışı - Taze Fasulyeli Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Taze Fasulyeli Tas Kebabı Malzemeleri

Malzeme:

200 gram kuş başı et

500 gram taze fasulye

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

10-12 adet arpacık soğan

10-12 adet kiraz domates

150 gram mantar

2 çorba kaşığı Bizim Mısırözü Yağı


Kuşbaşı eti karabiber ve tuzla ovun. Biberleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra 3’e bölün. Mantarları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Malzemeyi bir kaba alın. İçine kiraz domatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip mısırözü yağı ile harmanlayın. Malzemeyi ısıya dayanıklı küçük kaselere eşit bir şekilde bölüştürün. Kaseleri tencereye ters şekilde yerleştirip kasenin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Aklınızda Bulunsun: Ağırlık olması amacıyla kasenin üstüne içi su dolu bir bardak yerleştirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.