![]() |
Piti Kebabı
Piti Kebabı Tarifi - Piti Kebabı Nasıl Yapılır - Piti Kebabı Malzemeleri
Piti kebabı Malzemeler · 500 gr kuşbaşı koyun eti · 1 su bardağı nohut · 4 yufka · Tuz-karabiber Yapılışı Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün. Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın. Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın. Az su ilave ederek iyice pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin. Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın. Üzerine kalan et suyunu gezdirin. Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın. Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.