ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Abanuş Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186988)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

Abanuş Kebabı
 
MALZEME :

-Patlıcan 10 adt

-Sivri Biber 4 adt

-Domates 3 adt

-Karabiber 1 tutam

-Tuz 1 tutam

-sarımsak 5 diş

-Margarin 0,5 su bardağı

-Kuzu Eti (But) 350 gr

-Soğan 2 adt

YAPILIŞI:

-Patlıcanları, kabuklarıyla beraber ateşte veya közde pişirin. Biberleri de aynı şekilde pişirin. Domatesleri soyun, çekirdeklerini alın. Patlıcanları soyup hepsini ufak ufak doğrayın. Ayrı bir tencerede etleri kavurun. Soğanlarla beraber pişirin ve sarmısakları ezin. Pişmekte olan ete ilave edin ve kuşbaşı etleri patlıcanların üstüne yayın. (Ve yanına süzme yoğurtla servis yapın.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.