ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Acem Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186970)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:53 AM

Acem Kebabı
 
Malzemeler
500gr kuzu kemiği

1kg kuşbaşı et

1fincan nohut

1fincan kuru bakla

2adet soğan

1adet domates

3bardak sıcak su

½ limon

tuz

Yemek Tarifi

Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün. Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın. Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun. Suyunu da ayırın. Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın. Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.