![]() |
Yulaflı Patlıcanlı Bulgur Köftesi
Malzemeler: 1 bardak ince bulgur 1 bardak kaynar su 2 yumurta 10 Yemek kaşığı Yulaf 3 Kaşık ekmek kırıntısı/ pane unu 1 kaşık tavuk bulyon 2 patllıcan 1 soğan maydonoz yeşilsoğan muskat, karabiber, tuz Kızartmak için yağ Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Bulgurun üzerine kaynar suyu döküp, tavuk bulyonu ekleyin. Kabın kapağını kapatın, bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Soğanı, arzu ettiğiniz kadar maydonuz ve yeşilsoğanı ince ince doğrayın. Patlıcanların suyunu süzüp, tavada biraz yağla 3-4 dakika kızartın. Bulgurun kapağını açıp patlıcan hariç tüm malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayan bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışım yapışıyorsa biraz daha ekmek kırıntısı veya yulaf ekleyin. Ayrıca damak zevkinize uygun baharatları da ekleyebilirsiniz. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp avucunuzun içine açın. İçine biraz patlıcan koyup yuvarlayın ve hafif bastırarak yassı bir forma sokun. Yağlı tavada köfteleri iki taraflı kızartın. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.