ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pırasa Köftesi - İstanbul (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186879)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:08 AM

Pırasa Köftesi - İstanbul
 
Pırasa Köftesi - İstanbul





Malzemeler:

250 gram yağsız dana eti

2 kilo pırasa

Islatılmış 1 dilim ekmek içi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 su bardağı un

1 adet yumurta

Sıvı yağ


Yapılışı:

Pırasalar dış yüzeyindeki kalın kabuklarından soyulur beyaz olan baş kısımlarından kesilir ve bol su ile yıkanır. Temizlenen pırasalar 1’er santim genişliğinde yuvarlak dilimler halinde doğranır. Orta ocak ateşinde düdüklü tencereye 1 litre su koyarak dilimlenmiş pırasalar konur ve buharı çıktıktan sonra 15-20 dakika daha pişirilir. Pırasalar yumuşadıktan sonra süzgeçte süzülmeye ve soğumaya bırakılır. Plastik bir kaba 250 gram dana kıyma, 1 dilim ıslatılmış ekmek içi (beyaz ekmek tercih sebebidir), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve avucumuzda iyice sıkıp suyunu süzdüğümüz pırasalar da eklenerek iyice yoğrulur. Yoğrulma süreci ortalama 3 dakikanızı alır. Bir kaba 2 bardak un koyulur diğer bir kaba da 1 yumurta, 1 yemek kaşığı su konularak çırpılır. Harcımızdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yassı ancak tombul köfteler haline getirilir. Hazırlanan köfteler un kabında una bolca bulandırılır. Derin bir tavada 3 bardak sıvı yağ konarak yüksek ocak ateşte kızdırılır.(fritöz de kullanabilirsiniz). Una bulanan pırasa köftesi son olarak yumurtaya bulandırılıp kızmış olan yağın içine atılır. Ortalama 3-4 dakika kızarana kadar pişirilip servis tabağına alınabilir. Pırasa köftesinin yapılış süreci 15 dakikadır. 4-6 kişilik servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.