ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Enginar Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186857)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:12 AM

Enginar Kebabı
 
enginarlı kuzu kebabı - enginarlı kebap - enginar kebabıMalzemeler:


( 4 kişilik )

4 adet pişmiş enginar

16 adet arpacık soğan

1 orta boy kereviz

600 gr kuşbaşı kuzu eti

80 gr margariny

1 çay bardağı iç bezelye

Yarım demet dereotu

1 yemek kaşığı un

2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates

1 tatlı kaşığı salça

4 adet sivribiber

Tuz ve su.



Hazırlanışı :


Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur. Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir. 3 dk kadar karıştırılır. Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır.


Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir. 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur. Afiyet olsun.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.