![]() |
Yoğurtlu Kabaklı Köfte
Yoğurtlu Kabaklı Köfte Tarifi - Yoğurtlu Kabaklı Köfte Yapılışı - Yoğurtlu Kabaklı Köfte Nasıl Yapılır - Malatya Usulü Yoğurtlu Kabaklı Köfte
Malzemeler: 2 su bardağı yarma ya da ince bulgur 1 su bardağı mercimek 3 adet kabak ½ kg süzme yoğurt ½ kg normal yoğurt 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5-6 diş sarımsak Sosu için: Tereyağı Nane Pul biber Yapılışı: 3 adet kabağın kabukları kazınır, küp küp doğranıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında diri kalacak şekilde kızartılır, kağıt havluya çıkartılır. Ilık suyla yoğrulan 2 su bardağı yarmadan çimdik köfteler hazırlanır, tuz eklenen sıcak suda haşlanır ve süzülür. Eziciden geçirilen 5- 6 diş sarımsak, yarım kilo normal yoğurt ile yarım kilo süzme yoğurtla karıştırılır. Köfteler, kabaklar, önceden haşlanmış 1 su bardağı mercimek ve sarımsaklı yoğurt karıştırılır. Üzerine tereyağı, nane ve pul biberle hazırlanan sosu gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.