![]() |
Simit Kebabı
Simit Kebabı Tarifi - Simit Kebabı Nasıl Yapılır - Simit Kebabı Malzemeleri
Malzemeler - 50 Gr Çam Fıstığı - 10 Gr Dövülmüş Sarımsak - 200 Gr İnce Bulgur - 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber - 600 Gr Kıyma - 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane - Yarım Adet Kuru Soğan - Kararında Karabiber, Kimyon, Köfte Baharatı, Tarçın, Tuz Hazırlanışı Bir tepside ince çekilmiş bulgur suyla ıslatılır. Biraz bekledikten sonra içine kıyma, çam fıstığı, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan ve baharatlar eklenir, yoğrulmaya başlanır. Islatılmış pul biber ve diğer baharatlar da serpilir, elle iyice yoğrulur. Bu harçtan küçük parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Şişlere takılıp ızgarada ya da yağsız tavada pişirilir. Lavaş ekmeği ve soğan salatasıyla beraber sofraya getirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.