ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nar Suyu Ve Tekila (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186549)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:49 AM

Nar Suyu Ve Tekila
 
Nar Suyu ve Tekila Tarifi - Nar Suyu ve Tekila Nasıl Yapılır - Nar Suyu ve Tekila Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 2 Su Bardağı Nar Suyu

* Yarım Su Bardağı Tekila

* Yarım Su Bardağı Portakal Likörü

* 3 Su Bardağı Soda

* 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker

* 1 Adet Limon

* 1 Su Bardağı Nar Taneleri


Nar Suyu ve Tekila Nasıl Yapılır?


1. Bir yemek kaşığı şekeri yemek tabağına ya da bardakların girebileceği bir kaseye koyun.


2. Limonu uzunlamasına dörde bölerek bardakların ağız kısmını bardağı çevirerek limonlayın. Ağız kısmı yaklaşık yarım santim (dudak payı mesafesi kadar) limonlanmış olmalıdır. Daha sonra bardağı ters çevirerek şekere batırın. Bardakların ağız kısmı şekerlenmiş olacaktır.


3. Ölçü kabına 2 ölçü nar suyunu koyun. (Ölçü olarak küçük bir su bardağı kullanabilirsiniz). Yarım ölçü tekila ve yarım ölçü portakal likörünü ekleyin. Hafifçe karıştırarak büyükçe bardaklara paylaştırın. Bardakların yaklaşık 1/3 lük kısmını doldurun.


4. Bardakların kalan 1/3 lük kısmına da soda doldurun.


5. Bardaklara bolca buz koyun ve son olarak içlerine birer avuç nar tanesi atın. Nar tanelerinin bir kısmı buzun üzerinde kalacak, bir kısmı ise dibe düşecektir. Bekletmeden servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.