![]() |
Melisa Çayının Hazırlanışı
melisa çayı - melisa çayı nasıl hazılanır - melisa çayı yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Oğul otu olarak da bilinen melissa yüzyıllardır değişik hastalıkların tedavisinde kullanılmış. Bunlardan en belirgin olanı ve günümüzün en büyük sorunu olan; stres. Melissa çayı sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde stresinizi azaltır ve dinlenmenizi sağlar. Uyku problemi olanlar için bir bardak melisa çayı, bebeğin uyku öncesi içtiği süt gibidir derler. Latince İsmi: Melissa Officinalis İngilizce İsmi: Lemon Balm Almanca ismi: die Zitronenmelisse Fransızca ismi: la mélisse officinale Taze yapraklarının kokusu daha içmeden keyif veriyor. Hoş bir limon aroması gibi. Bu aralar heyecanlı bir roman okuyorum. Philippa Gregory'nin "Boleyn Kızı". Orjinal ismi "The Other Boleyn Girl". Mayıs ayında sinema filmi de vizyona giren bu roman, 16.yy İngiliz Kraliyet Sarayı'ndaki kadınlar arası rekabeti anlatıyor. Romanın gerçek karakterlerden ve olaylardan kurgulanması sayesinde iki gündür kitabı elimden bırakamaz hale geldim. Kitabı okurken ara ara artan heyecan ve stres düzeyimi de melissa çayı ile dengeliyorum. Hazırlanışı Taze yapraklarla; Taze yapraklar daha yoğun bir aromaya sahiptir. Kişi başı bir bardak sıcak su ve iki-üç adet melissa yaprağı yeterlidir. Yaklaşık yedi dakika kadar yıkanmış yaprakları ılık suda dinlendirin, süzüp bekletmeden tüketin. Kuru yapraklarla; Kişi başı bir bardak ılık su ve iki çay kaşığı ufalanmış melissa yaprağı yeterli olacaktır. Ilık suda altı-yedi dakika bekletip, süzerek bekletmeden tüketin. alıntıdır |