ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Clementine (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186483)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:00 AM

Clementine
 
Clementine Tarifi - Clementine Nasıl Yapılır - Clementine Malzemeleri

Malzeme Listesi


* 4 Santilitre Portakal Suyu

* 1 Tatlı Kaşığı Şeker Şurubu

* 4 Santilitre Soda

* Yeterince Buz


Şeker Şurubu

* 1 Su Bardağı Su

* 1 Su Bardağı Şeker


Clementine Nasıl Yapılır?


Şeker Şurubu için,


1. Orta büyüklükte bir sos tenceresine 1-1 ölçekte su ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtın.


2. Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırın ve karıştırmayı bırakmadan 5 dakika daha kaynatın.


3. Şurubu kullanımadan önce 3 saat buzdolabında bekletilin.


Clementine için,


1. Portakal Suyu, şurup ve soda (soğuk) iyice karıştırıın.


2. Üzerine buz ekleneyip yüksek bardakta servis edin.

Not:


Şeker şurubu bire bir ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır.


İhtiyacınız olanı kullandıktan sonra ağzı sıkıca kapatılmış bir kapta şurubu bir hafta buzlukta bekletilebilirsiniz.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.