ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Konsantre Erik Şurubu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186422)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Konsantre Erik Şurubu
 
Konsantre Erik Şurubu Tarifi - Konsantre Erik Şurubu Nasıl Yapılır -Konsantre Erik Şurubu Malzemeleri

Malzemeler
  • 2 kg. Kırmızı erik
  • 3 su bardağı şeker
  • Yeteri kadar su

Erik suyu nasıl yapılır?
  • Erikleri yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup altını yakın
  • Erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin.
  • Altını kapattıktan sonra, ağzını da kapatıp ılıyana kadar bekleyin.
  • Bu sürenin içinden erikler dibe çökecek ve suyu durulacak.
  • Erikleri suyuyla beraber, başka bir tencerenin içine ince bir süzekten süzün.
  • Süzeğin ağzını bağlayın, yüksek bir yere örneğin mutfak dolabının kapağına asın.
  • Damla damla akana kadar bu şekilde süzülmesini sağlayın. Sakın süzeği elinizle sıktırmayın. Aksi halde erik suyu posalı olur.
  • Süzülen erik suyunu ocağa alın. İçine 3 bardak şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefleri alın. Kef bitene kadar almaya devam edin ki, erik suyu parlak olsun.
  • Meyve suyunu cıvık pekmez haline gelene kadar kaynatın.
  • Sıcakken şişe veya kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.
  • Bu şekilde hazırladığınız konsantre meyve suyunu en az 1 sene bozulmadan kullanabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Erik suyunun ne kadar parlak ve dupduru olduğu dikkatinizi çekti mi?


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.