Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:10 AM |
Konsantre Erik Şurubu
Konsantre Erik Şurubu Tarifi - Konsantre Erik Şurubu Nasıl Yapılır -Konsantre Erik Şurubu Malzemeleri
Malzemeler
- 2 kg. Kırmızı erik
- 3 su bardağı şeker
- Yeteri kadar su
Erik suyu nasıl yapılır?
- Erikleri yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup altını yakın
- Erikler yumuşayıp, çatlayana kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra, ağzını da kapatıp ılıyana kadar bekleyin.
- Bu sürenin içinden erikler dibe çökecek ve suyu durulacak.
- Erikleri suyuyla beraber, başka bir tencerenin içine ince bir süzekten süzün.
- Süzeğin ağzını bağlayın, yüksek bir yere örneğin mutfak dolabının kapağına asın.
- Damla damla akana kadar bu şekilde süzülmesini sağlayın. Sakın süzeği elinizle sıktırmayın. Aksi halde erik suyu posalı olur.
- Süzülen erik suyunu ocağa alın. İçine 3 bardak şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken kefleri alın. Kef bitene kadar almaya devam edin ki, erik suyu parlak olsun.
- Meyve suyunu cıvık pekmez haline gelene kadar kaynatın.
- Sıcakken şişe veya kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.
- Bu şekilde hazırladığınız konsantre meyve suyunu en az 1 sene bozulmadan kullanabilirsiniz.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Erik suyunun ne kadar parlak ve dupduru olduğu dikkatinizi çekti mi?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|