ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yasemin Şurubu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186387)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Yasemin Şurubu
 
Yasemin Şurubu Tarifi - Yasemin Şurubu Yapılışı - Yasemin Şurubu Nasıl Yapılır - Yasemin Şurubu Malzemeleri

Evvelâ, yasemin yapraklarını toplayıp bir kevgire koymalıdır. Bir tencereye de su doldurup kaynatırken ağzına kapak makamına bir tabak kapamalıdır. Kapalı kevgiri de getirip tabağın içine oturtmalıdır. Kaynayan sudan tencere ağzındaki tabakta hasıl olan buhar tesiriyle yasemin yapraklarının usareleri kevgirden akarak tabakta toplanır. Toplanan bu suyu tencereye dökmeli ve yaprakları da daha fazla usare çıkarmak için, tekrar ezip süzerek tencereye akıtmalıdır.

Su miktarına göre, bir kiloya, bir buçuk kilo şeker katarak kaynatmalı. Kıvamı gelince, indirmeli ve soğutup şişelere almalıdır.


Not: Yaseminler, imbikten geçmek yolu ile kokuları daha iyi elde edilebilirse de, evlerde bu "Alambic" cihazı olmadığından basit mutfak usûllerine baş vurulmuştur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.