![]() |
Kayısı Şurubu
Kayısı Şurubu Tarifi - Kayısı Şurubu Nasıl Yapılır - Kayısı Şurubu Malzemeleri
Kayısı Şurubu 1 kg olgun kayısı 1 kg toz şeker Yarım limon suyu Kayısıların çekirdekleri çıkarılır. Üzerine şeker konur, kapaklı olarak 4 saat bekletilir. Sonra ateşe yerleştirilir. Rengi değişene kadar kaynatılır. Limon ilave edillir, 5 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır. Ilıyınca blenderden geçirilir ve kavanozlara doldurulur. 1 sene kadar dayanır. İkram edileceği zaman 1 su bardağı soğuk suya 1 çorba kaşığı konur, karıştırılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.