![]() |
Vişne Likörü Tarifi
vişne kikörü nasıl yapılır - likör tarifiMalzemeler
2 kg vişne 2 adet 70’lik votka 3 su bardağı şeker 2 adet çubuk tarçın 7-8 adet karanfil 20×20 cm tülbentlik bez Büyükçe bir cam kavanoz Hazırlanışı Vişnelerimizi yıkayalım, sapları ayıklayalım. Çubuk tarçın ve karanfilimizi temiz bezimize alarak karşılıklı köşeleri bağlayarak bohçalayalım(veya kenarları dikebilirsiniz). Tarçınlı bezinizi kavanoza alın, üzerine önce vişneleri ardından, şeker ve votkanızı ekleyin. Kavanozunuzu sıkıca kapatın. Kavanozun üstünde bir miktar boşluk kalmalı. İlk 1-2 gün kavanozunuzu çalkalayarak şekerin erimesini sağlayın. Serin ve güneş almayan bir ortamda 35-40 gün bekletin. Likörünüzü süzerek, Türk kahvesi çikolata ile servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.