ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Barbunya Ve Tekir Balığı Buğulaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186099)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:15 AM

Barbunya Ve Tekir Balığı Buğulaması
 
(4 kişilik)



1, 5 kilo balık alınır, suyun altında iyice, pullarından dahi temizlenirler. Bunları geniş bir cam kap içerisine yerleştiriniz. Balığın üzerine ise 200 gram kadar margarini ufak parçalar halinde serpiştiriniz ve ilave olarakta 1 adet ince kıyılmış soğanı ve 5 demet maydonozu yerleştiriniz. Bunlarında üzerine 2 adet domatesi iri dilimler halinde yerleştiriniz. Bunlarında üzerine kalın doğranmış 7 adet sivri biber doğranır ve baharat ilaveleriyle cam tabağı kapatıp, 180 derecedeki fırında 5 dakika pişiriniz. Bu zaman sonunda fırından balıkları çıkartıp üzerlerine dilimlenmiş olarak 1 adet limonu ve 4-5 adet defne yaprağınıda son olarak ilave ediniz. Ve tekrardan fırına koyunuz. 180 derecede 20-25 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun...


Kaynak:Nuri DENİZ


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.