![]() |
Karides Kulesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 10 adet karides (iglo marka kullandım) 1 adet kare milföy hamuru 1 adet kırmızı soğan Minik roka yaprakları Mayonez Yapılışı Milföy hamuru dört eşit parçaya bölünür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kabarmış olan kareler enine kesilerek toplam sekiz kare elde edilir. Karideslerde enine kesilerek teflon tavada sotelenir. Sotelenen karidesler tuzlanır. Soğan halka halka doğranır. Servis tabağına iki üç dal roka,üzerine sırayla bir kare milföy-mayonez-karides-soğan halkaları-roka ile devam edilir. Bir porsiyon için toplam dört kare milföy ve on yarım karides kullanılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.