![]() |
Soslu Dil Balığı Kızartması
Soslu Dil Balığı Kızartması Tarifi - Dil Balığı Kızartması Yapılışı - Dil Balığı Kızartması Nasıl Yapılır - Dil Balığı Kızartması Malzemeleri
Malzeme: 2 adet dil balığı 3 çorba kasığı tereyağı Yarım demet maydanoz Bir miktar un Bir miktar galeta unu Biraz sıvı yağ 1 bardak süt Tuz Karabiber Limon Yapılışı: Balıkları yıkayıp ayıkladıktan sonra derisini çıkarın. Ayrı bir kapta tereyağını iyice çırpıp krema haline getirin. İçine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi koyun. Balıkların ortasını uzunlamasına kesin. Önce süte sonra una ve çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Tavadan aldıktan sonra tereyağla hazırlamış olduğunuz sosu balıkların ortadan kesilmiş içine yerleştirip servis yapın. Not: Sosu yerleştirmeden önce balığın orta kılçığını ayırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.