![]() |
Hamsi Kayganası
Hamsi Kayganası Tarifi - Hamsi Kayganası Nasıl Yapılır - Hamsi Kayganası Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1,5 Kilogram Hamsi * 5 Adet Yumurta * Yarım Demet Maydanoz * 2 Yemek Kaşığı Un * 1 Su Bardağı Süt * 1 Yemek Kaşığı Tuz * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Yemek Kaşığı Mısır Unu Pişirmek için * Bir Çay Bardağı Sıvı Yağ Hamsi Kayganası Nasıl Yapılır? 1. Hamsileri, bıçak kullanmadan ayıklayarak, kafalarını koparın ve birkaç su yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kuyruklarını kesip atarak Küçük olarak doğrayın ve tuzla harmanlayın. 2. Bir kap içine yumurtaları kırarak sütle birlikte çırpın ve içine mısır unu, buğday ununu koyarak malzemeleri birkez daha çırpın. 3. Maydanozları incecik kıyarak, doğranmış ve tuzlanmış hamsilerle birlikte yumurtalı karışıma ilave ederek karıştırın. 4. Tavaya biraz yağ koyarak kızdırın ve hamsili harçtan olabildiğince ince bir şekilde dökerek ağır ateşte önlü arkalı pişirin. Eğer ateş çok harlı olursa, yumurta yanar ancak, hamsiler pişmez. Not: Karadeniz de maydanoz yerine kinzi denilen kokulu bir ot kullanılır. Yemeğin kargana olarak bilinen ismi ile de süt yerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış sivri biber kullanılır. Köylerde ocak olarak kullanılan kuzinelerde sac ayağı kurularak yemek sacda ağır ağır pişirilir, alt üst etmek yerine de üzerine incir yaprağı seriliip, yaprakların üzerine köz konularak üst kısmın da pişmesi sağlanır. Bu şekilde daha kalınca bir yemek pişirilir ve tadına da doyum olmaz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.