![]() |
Sarımsak Soslu Karides İzgara
Sarımsak Soslu Karides Izgara Tarifi - Sarımsak Soslu Karides Izgara Nasıl Yapılır - Sarımsak Soslu Karides Izgara Malzemeleri
Malzeme Listesi Yarım Kilogram Karides 1 Diş Sarımsak 3 Yemek Kaşığı Soya Sosu Sarımsak Soslu Karides Izgara Nasıl Yapılır? 1. Karides ızgara için bulabileceğiniz en iri karidesleri kullanmaya çalışın. Küçük karidesler ızgara telinden aşağıya düşebilirler. 2. Karidesleri önceden marine edebileceğiniz gibi sade olarak da ızgara yapabilirsiniz. 3. Eğer çöp şiş kullanacaksanız, tahta çöp şişleri soğuk suya koyarak, buzdolabında yarım saat kadar bekletin. 4. 3 çorba kaşığı soya sosuna, bir diş sarımsağı havanda tuz ile döverek ekleyin. Karidesleri içine ekleyerek karıştırın ve bu sosta bir saat kadar bekletin. 5. Marine edilmiş karidesleri sıt kısımları birbirine değmeyecek şekilde çöp şişlere dizin. 6. Fırın içi ızgarayı kullanacak iseniz altına aliminyum folyo serdiğiniz fırın tepsisini ızgaradan yaklaşık 10 ya da 15 santim aşağıya yerleştirin. Her iki taraflarını da yaklaşık 10 ar dakika pişirin. Yüzeylerinin kızarması yeterlidir. 7. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.