ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karides Haslama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185989)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:33 AM

Karides Haslama
 
Karides Haşlama Tarifi - Karides Haslama Nasıl Yapılır

Malzemeler


Karides ( istenilen buyuklukte)

½ tencere su

1 corba kasik tuz

1 tane kuru sogan

1 corba kasik sirke gerekiyor once bizlere,


Yapılışı:


Tenceremize suyu, tuzu, soganimizi dograyalim atese koyalim, kaynamaya baslarken sirkeyi ilave edelim icine, kaynama noktasinda yikanmis temizlenmis karidesleri atalim kaynar suya,

karideslerin pisme surelerini buyukluklerine gore ayarlamamiz gerekiyor, kucuk ebatta olanlar 6-7 dakikada pisiyor, jumbo diye tabir edilen buyuk karidesler ise 15 dakikada hazir oluyor, kivamini siz arada kontrol edin, cok haslanirsa makbul olmaz.


Bu sekilde hazirlanan karidesleri her sekilde kullanabilirsiniz,


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.