![]() |
Deniz Mahsullü Risotto
italyan usulü rüsotto - kalamarlı risotto - risotto nasıl yapılır - risotto tarifi - levrekli risotto
Malzemeler 180 gr. pirinç 120 gr. kuru soğan 15 gr. sarımsak 120 gr. kalamar 120 gr. somon parça 120 gr. levrek 140 gr. domates sos 15 gr. tereyağı 16 yaprak fesleğen 12 cl. zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğan ve sarımsak kuşbaşı doğranır. Bir kap içerisinde zeytinyağı ile soğan, sarımsak ve fesleğen kavrulur. İçerisine pirinç ve kalamar ilave edilerek iki dakika daha kavrulur. Sonra domates sos, tuz, karabiber ve balık suyu ilave edilir. Kısık ateşte 20 daki kadar pişmesi beklenir. Risotto pirinci piştikten sonra ocaktan alınarak tereyağı ile karıştırılır. Somon, levrek, sarımsaklı yağda sotelenir. İçerisine yarım kepçe balık suyu ilave edilerek 4 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek daha önce hazırlanmış olan risotto pirincinin yanında servis edilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.