ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındıklı Uskumru Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185935)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

Fındıklı Uskumru Tava
 
Malzeme


2 adet uskumru

1 çay bardağı fındık içi (Kıyılmış, kavrulmuş)

2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı

4 çorba kaşığı Bizim Margarin

4 demet taze soğan (İnce kıyılmış)

2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)

1 adet domates (Kabuğu soyulmuş, ince kıyılmış)

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı sirke

Tuz

Karabiber
Hazırlanışı


• Tavada Bizim Ayçiçek Yağı'nı kızdırın.

• Balıklara tuzu ve karabiberi serpiştirip, Bizim Mutfak Un'a bulayın.

• Daha sonra balıkları kızgın yağın içine yatırın. Alt üst çevirerek kızartın. Servis tabağına dizin.

• Diğer tavaya Bizim Margarin'i, soğanı, sarımsağı koyup, ağaç kaşıkla karıştırın.

• Domatesleri ve fındık içini ilave edip, 2 dakika daha karıştırın.

• Balı ve sirkeyi de ekledikten sonra lezzetini kontrol edin.

• Bu karışımı kaşıkla balıkların üzerine yayın. Arzuya göre süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.