![]() |
Karides İzgara
Karides Izgara Tarifi - Karides Izgara Nasıl Yapılır - Karides Izgara Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Paket Karides (Dondurulmuş) Marinad Sos * 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Sızma) Servis Sosu * 1 Yemek Kaşığı Tekila * Yarım Su Bardağı Mayonez Karides Izgara Nasıl Yapılır? Marinad Sos İçin; 1.Dondurulmuş karideslerin çözülmesini bekleyin ve suyunu süzün. 2. Zeytinyağını bir kaseye koyun, içerisine limon suyunu ve tuzu ekleyin, karabiberi taze çekin, karidesleri bu sosa yatırıp 1-2 saat kadar marine edin. Servis Sosu İçin; 3. Belirtilen ölçülerde tekila ve mayonezi karıştırın. 4. Sosla marine olan karidesleri çubuklara dizin ızgarada çok yakmadan pişirip mayonezli sos ile servis edin. Not: Tekila kullanmak istemezseniz aroma vermesi için maydanoz, taze fesleğen gibi sebzeleri ince kıyıp mayoneze ekleyebilir yada ekleyip mutfak robotundan geçirebilirsiniz. 1 çay kaşığı limon suyu ilede tatlandırabilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.