![]() |
Susamlı Karides
Susamlı Karides Tarifi - Susamlı Karides Nasıl Yapılır - Susamlı Karides Malzemeleri
Malzeme Listesi * 250 Gram Karides (Ayıklanmış yada Dondurulmuş) * 1 Su Bardağı Susam * 1 Su Bardağı Un * 2 Adet Yumurta * Yeterince Tuz * Yeterince Karabiber * 1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak için) Susamlı Karides Nasıl Yapılır? 1. Unu tuz ve krabiber ile iyice harmanlayın. 2. Tavaya sıvı yağ ekleyip iyice kızdırmaya başlayın. 3. Ayrı bir kapta yumurtaları kırıp iyice çırpın. 4. Karidesleri unlu karışımın içerisine atıp (varsa kuyruk hariç) her yanlarını una bulayın. 5. Undan çıkardığınız karidesleri yumurtaya bulayın. 5. Son olarak ayrı bir kaba aldığınız susamla her taraflarının kaplanmasını sağlayın. 6. Un yumurta ve susama bulanmış karidesleri iyice kızmış yağın içerisine atıp kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.