ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limon Soslu Yayın Kızartması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185873)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:52 AM

Limon Soslu Yayın Kızartması
 
yayın balığı nasıl pişirilir - yayın kızartması tarifi - limonlu yayın balığıMalzemeler:


1 kg yayın (dilimlenmiş)

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı un

1 çay bardağı su

Tuz


Kızartmak için: Sıvı yağ

Sos için:


2 adet taze soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı limon suyu

1 adet doğranmış limon (kabuklu)

Yarım demet maydanoz

Tuz

Yapılışı:


Salça, un, su ve tuz karıştırılır. Balık dilimleri bu karışıma batırılır. Kızgın yağda iki yüzü kızartılır. Tavaya tereyağı bırakılır eriyince ince kıyılmış taze soğan atılır. Birkaç kez çevirdikten sora limon suyu,tuz ve limon atılır. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır. Kızarmış balıklar servis tabağın aktarılır. Üzerine hazırlanan sos konur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.