ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Pişirme Yöntemleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185861)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:54 AM

Alabalık Pişirme Yöntemleri
 
alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme usülleri - tuzda alabalık - kiremitte alabalık - alabalık buğulamaKiremit olan kaplarda tereyağında alabalık yemek çookkk ama çok güzeldir. Fazla pişirmeye gerek yoktur. Sırtını hafifçe çizmek pişirmeyi kolaylaştırır.


Alabalıklar güzelce temizlendikten sonra bakkaldan torbası 1tl'ye alınabilecek olan kaya tuzunun içine yatırılarak dolaba atılır.Sonra Önceden 240° C'de ısıtılmış fırında yarım saatpişirin. Fırından çıkarıp tabağa alın.


Diğer tarafta zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Alabalıkları zeytinyağlı sosla ve haşlanmış patateslerle servis yapabilirsiniz.


Alabalık ızgara olarak yenebileceği gibi buğlaması ya da tereyağında yapılabilir.


Çiftlik balıkları genelde saman gibidir.Alabalığı yenebilir kılmak için ilk önce yumurta daha sonra galeta ununa batırmak gerekir. Alabalık öncesinde fileto olarak hazırlanmalıdır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.