ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lüfer Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185844)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:57 AM

Lüfer Buğulama
 
Malzemeler:


Malzemesi

1 kg. lüfer

1 baş soğan

1 küçük havuç

1 adet defne yaprağı

4-5 dal maydanoz

1 dal kereviz

5-6 adet tane karabiber

1 fincan zeytinyağı

1 fincan su

Tuz


Tarifi:


Balıkları, temizleyip yıkadıktan sonra, dikdörtgen biçimindeki balık kabına yerleştirin.


Soyulmuş baş soğan, kazınmış havuç, defne yaprağı, maydanoz dalları, kereviz yaprağı, tane karabiberler, zeytinyağı ve suyla birlikte balıkların bulunduğu kaba koyun.


Tuz serpin ve orta ısıda 15-20 dakika pişirin.

Balıkları servis tabağına alın. Kalan sosu iyice kaynatıp ezerek süzün ve balıkların üzerine gezdirin.


Patates tava ya da sebze soteleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.