ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185783)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:07 AM

Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir
 
alabalık buğulaması nasıl yapılır - alabalık buğulama tarifi - alabalık pişirmeMALZEMELER

4 adet Alabalık Fileto


4 adet Defne yaprağı


3 adet Domates


3 adet Çarliston biber


1.5 adet Limonun suyu


70 gr. Tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)


250 gr. Mantar


1 çorba kaşığı Kapari turşusu

Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI


Domatesleri halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizin. Alabalık filetolarını domateslerin üzerine yerleştirin. Geri kalan domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştirin.


Çarliston biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde keserek balıkların üstüne yerleştirin. İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edin.


Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun, kararınca tuz ve karabiber ilave edin ve kapağını kapayıp hafif ateşte 30 dakika pişirin. Afiyet olsun


Not: Arzu ederseniz 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ilave edebilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.