![]() |
Limonda Çinekop
Limonda Çinekop Nasıl Yapılır - Çinekop Tarifleri - Çinekop Nasıl Pişirilir
Malzemeler * 10 adet Çinekop * 4 adet orta boy Domates * 4 adet Çarliston Biberi * 2 adet kabuğu soyulmuş Limon Suyu * 10 dal Maydanoz * 3 çorba kaşığı Tereyağı * Tuz * Karabiber * * Süre: 30-35 dakika. * 5 Kisilik Hazırlanışı Temizlenmiş balıkları bol suyla yıkayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Fırın tepsisini yağlayın. İnce kesilmiş limon dilimlerini tepsiye yerleştirin. Balıkları limon dilimlerinin üzerine dizin. Domateslerin kabuklarını soyun. Dilimler halinde kesin. Biberleri de dilimler halinde doğrayın. Domates ve biberleri balıkların üzerine koyun. Maydanoz yapraklarını serpin. Tereyağmı küçük parçalar halinde kesin. Balıkların üzerine bölüştürün. Fırını önceden ısıtın. 200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.