ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tahin Soslu Çemenli Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185765)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:10 AM

Tahin Soslu Çemenli Levrek
 
levrek nasıl pişirilir - tahinli levrekMalzeme:


80 gram fileto deniz levreği

40 gram çemen

40 gram kuşkonmaz

20 ml üzüm sirkesi

5 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı

Sosu İçin :

20 gram tahin

20 gram yoğurt

2 gram nane

2 gram sumak



Tarifi:


Fileto deniz levreğini çemen ile çepeçevre sarın. 4 derecedeki buzdolabında beş gün boyunca bekletin. Tahin, yoğurt, nane ve sumağı karıştırarak sos haline getirin. Kuşkonmazları üzüm sirkesi ve zeytinyağı ile tavada sote edin. Marine ettiğiniz levrek filetoyu bıçakla ince dilimler halinde kesin. Tahinli sosu fırça yardımıyla tabağa sürün. Levrek dilimlerini tabağa alın ve üzerlerine yine fırça yardımıyla kalan sosu sürün. Son olarak sotelenmiş kuşkonmazları tabağa alarak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.