![]() |
Yoğurt Soslu Ringa
Yoğurt Soslu Ringa Tarifi - Yoğurt Soslu Ringa Nasıl Yapılır - Yoğurt Soslu Ringanın Yapılışı
Malzemeler: 4 ringa her biri yaklaşık 250 g, 4 çorba kaşığı taze nane kıyılmış 4 diş sarımsak irice kıyılmış , 1 4 tatlı kaşığı kimyon 1 4 tatlı kaşığı kırmızıbiber yoğurt sosu 2 çorba kaşığı taze nane kıyılmış 1 su bardağı yoğurt tercihen yarım yağlı 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 diş sarımsak ince kıyılmış 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1/ 4 tatlı kaşığı kişniş 1 /4 tatlı kaşığı zerdeçal 1/ 4 tatlı kaşığı kakule nane dalları süsleme için Yapılışı. balıkları soğuk su altında yıkayıp, ka ğıt mutfak havlusuyla kurulayın. taze nane, sarmısak, kimyon ve kırmızıbiberi bir k sede karıştırıp, bu karışımın 1 4 ünü her balığın içine doldurun. sonra, balıkların üstüne 2,5 cm aralıklarla pek derin olmayan verevine yarıklar açıp, biraz yağla hafifçe , yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirerek, oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. önce fırınınızı 240 c a ısıtın. sosu hazırlamak için kıyılmış naneler ile yoğurdu bir k sede karıştırıp, bir kenara bırakın. zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. ısırtınca sarımsakları koyup, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. kimyon, kişniş, zerdeçal ve kakuleyi ekleyip, karıştırdıktan sonra, 30 saniye daha pişirin. tavayı ateşten alıp, baharat karışımını k sedeki naneli yoğurda katarak, iyice karıştırın. balıkların bulunduğu tepsiyi fırına verip, balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. tepsiyi fırından alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına aktarın. nane dallarıyla süsleyip, yanında yoğurt sosuyla servis yapın. not bu tarifte istenirse, ringa yerine uskumru kullanılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.