![]() |
Alabalık Haşlaması
alabalık nasıl pişirilir
Malzeme: 4 adet alabalık 3 adet havuç 1/2 su bardağı zeytinyağı 3 adet patates 4 baş soğan 2 çorba kaşığı un 2 adet kereviz 1 adet limon 4 su bardağı su 1 demet maydanoz Yeteri kadar tuz, karabiber Yapılışı: Havuçların üstü kazınıp dilim dilim kesilir. Kereviz yıkanıp küçük parçalara doğranır. Patates soyularak küçük parçalar halinde kesilir. Soğanlar da doğranıp bir tencereye koyulur. Soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Diğer sebzeler de eklenerek üzerine dört bardak su koyulur ve orta ateşte pişirilir. Balık parçaları bol suyla hiç kan kalmayıncaya kadar yıkanır. Sonra bir tepsiye dizilir. Pişmiş olan sebzeler de kepçeyle alınarak tepsiye yerleştirilir. Un soğuk suyla ezilerek içine yarım bardak sebzenin piştiği sudan koyulur. Limon suyu ve tuz da buna eklenerek kaşıkla iyice çırpılır ve balık parçalarının üstüne dökülür, orta ateşte tepsinin ağzı açık olarak 20 dakika pişirilir. Ateşten indirildikten sonra balıkların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilip servise sunulur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.