![]() |
Turuças Koruklu Marinada Alabalık
alabalık nasıl pişirilir
Turuças Koruklu Marinada Alabalık (4 Kişilik) Malzeme: 4 adet alabalık 12 adet arpacık soğanı 10 diş sarımsak 1 adet havuç 1 adet iri patates 1 çorba kâsesi rafine çiçekyağı 1 su bardağı un 6 adet defneyaprağı 1 çay fincanı olmamış üzüm koruğu 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Balık temizlenip yıkandıktan sonra tuzlanarak bir kenara bırakılır. Patates, havuç ve soğan soyulup koruklar saplarından ayrılır. Patates ve havuçlar parizyen kaşığı ile küre haline getirilerek parçalara ayrılır. Korukların suyu sıkılıp bir kaba konur. Balıklar koruk ve limon suyuyla elde ovularak ve sıkılarak ovalanıp unlanır. Tavaya yağ konup kızdırılır. Balıklar kızgın yağda kızartılıp uygun bir küvete dizilir. Tavada kalan yağ bir tencereye aktarılıp kızdırılır. Kızdırılan yağda havuç, patates, sarımsak ve arpacık soğanları 10 dakika kavrulup üzerine defneyaprakları ilâve edilir. Yeterince tuz katılarak tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Pişirildikten sonra ocaktan alınıp küvetteki balıkların üzerine boşaltılır. 24 saat sonra servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.