ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ton Balığı Ezmesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185712)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:19 AM

Ton Balığı Ezmesi
 
MALZEMELER


1 Kutu Yağsız Tonbalığı Konservesi (Yaklaşık 200 gr)

1 Küçük Soğan veya 1 Diş sarmısak

Yarım Limon Suyu ve rendelenmiş Kabuğu

250 gr. Krem Peynir

1 Çorba Kaşığı Maydanoz

3 Zeytin

İçi Boşaltılmış Domates veya Limon

Tuz, Karabiber

Portakal Dilimleri

HAZIRLANIŞI


Tonbalığı konservesinin yağını süzün. Küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsağı ilave edin. Limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu ekleyin. Krem peyniri karışıma ilave edin.

Tuz ve karabiber serpin. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karışımı içi boşaltılmış limon veya domatese doldurun.

Üzerini ortadan ikiye kestiğiniz zeytin ve portakal dilimleri ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.