ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185706)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi
 
500 g kalamar (ayıklanıp, derisi yüzülmüş)

1 soğan (doğranmış)

2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

1 baş sarımsak (diş diş ayrılıp, her dişin kabukları soyulduktan sonra, ince kıyılmış)

1/4 tatlı kaşığı zerdeçal

1/2 tatlı kaşığı kimyon

1/4 tatlı kaşığı kişniş

bir tutam yenibahar bir tutam karanfil

bir tutam kakule

bir tutam kırmızıbiber

Domatesler, soüan, sarımsaklar ve bütün baharatı 1 bardak su ile tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Bu arada kalamarın kesesini bir yanından kesip, çalışma tezgâhına serin. Keseyi iç bölümünden keskin bir bıçakla çaprazlamasına derince çizin. Çizilmiş kalamar kesesini bir kenarı 4 cm'lik kareler halinde doğrayın. Dokunaçları, küçük parçalar halinde kıyın.

Tavada pişen karışıma kalamar parçaları ve kıyılmış dokunaçları katıp, tavanın üstünü kapatarak, kalamar parçaları halka biçimi kıvrılıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tavanın üstünü yeniden kapatarak, yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra, tavayı ateşten alın ve yahniyi 6 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.