![]() |
Dere Otlu Fırında Somon
MALZEMELER:
1 KG SOMON FLETO 1 ADET PATATES DEREOTU 1 ADET SOĞAN 1 SARIMSAK 1 ADET DOMATES 1 ADET KABAK 1 ADET HAVUÇ ZEYTİNYAĞI YAPILIŞI: Sebzeler dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karışrılıp 180 derece fırında atılır. (daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su konulması gerekir) 15 dakika sonra domates rendelenip sarımsak ile birlikte somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine konur ve 1 çay bardağı su ekelenerek üzeri folyo ile kapatılarak fırına geri sürülür. 15 dakika sonra çıkartılarak servis edilir. Özgür Sef'in tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.