![]() |
Acılı Somon
Acılı Somon Tarifi - Acılı Somon Nasıl Yapılır - Acılı Somon Malzemeleri
Malzeme: 1 kg somon (filetoya ayrılmış ve derisi alınmış) 3 orta boy patlıcan 1 orta boy soğan 3 orta boy domates 100 gr biber salçası Zeytinyağı Tuz Kırmızı pul biber Sarımsak Limon Roka Nar pekmezi Nar Kırmızı turp Yapılışı: Filetoya ayrılmış somon 4 parçaya ayrılır. Biber salçası, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzda 5 saat bekletilir. Patlıcanlar uzunlamasına 1 cm kalınlığında doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Daha sonra patlıcan ve somonlar ızgarada pişirilir, sosu için tencerede zeytinyağında ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Acı biber salçası eklenerek çok az kavrulur. Domatesler rendelenerek koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pul biber eklenir. Bir kayık tabağa ızgarada pişirilmiş patlıcanlar üzerine ızgarada pişirilmiş somon balığı yerleştirilir. Hazırlanan sos üzerine gezdirilir. Bir kasede rokalar kalın doğranır nar pekmezi, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır, tabağa balıkların yanına konulur, üzerine nar taneleri ve kırmızı halka soğanlarla kırmızı turp dilimleri eklenerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.