ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Levrek Güveç Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185660)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:28 AM

Levrek Güveç Nasıl Yapılır
 
güveçte levrek - levrek güvecinin yapılışı - levrek filetosu güveciMALZEMELER


3 çorba k.) yag

750 g levrek filetosu

150 5 parça halinde

1 limon (kabugu soyulup,halka dilimlenmis

1 demet maydanoz yarisi ince kiyilmis, kalan yarisi dallari üzerinde birakilmis)

2 defne yapragi (5 parça halinde kesilmis)

2 orta boy domates (kabuklari soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra halka dogranmis)

1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 5 parça halindekesilmis)

1/2 çay kaşığı tuz, tane karabiber

1/4 su bardagi) balik suyu (beyaz etli balik kafa ve kilçiklarinin suda 20 dakika haslanmasi ile elde edilmis)

5 çorba kaşığı krema (istege bagli


YAPILIŞ TARİFİ:


2 çorba kasigi yagi bir kapta eritin. Kalan bir çorba kasigi yagi küçük parçalar halinde kesip buzdolabinin buzluguna kaldirin. Levrek filetolarina limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yapragi, tuz ve tane biberini ilave edin. Balik suyu ve kremasini da koyup, kabin üzerini örterek agir ateste 10-15 dakika pisirin. Levrekler pisince kabin kapagini açip, baliklari bir paletle önceden isitilmis tabaklara aktarin. Bir kenarda sicak olarak bekletin. Pisme suyunu küçük bir tencereye aktarip yari yariya çektirin. Kalan 1 çorba kasigi sogutulmus yagi küçük parçalar halinde çektirdiginiz sosa ilave edip, telle kuvvetlice çirparak yedirin. Ince kiyilmis maydanozu da ilave edin. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek bugulamayi sicak olarak servis yapin



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.