![]() |
Sardalya Soslu Tavuk
Sardalya Soslu Tavuk -Sardalya Soslu Tavuk Malzemeleri - Sardalya Soslu Tavuk Tarifi
4 kişilik MALZEMELER 4 tavukgöğsü filetosu 2 sardalya filetosu - salamura 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu 2 diş sarmısak 2 küçük soğan 4 çorba kaşığı un 20 gr tereyağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 50 gr kapari karabiber tuz HAZIRLANIŞI Tavuk filetolarını una bulayıp yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak maydanoz soğan zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz biber ve limon suyu ekleyin. Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün. İsteğe bağlı olarak kapari haşlanmış taze fasulye ve kızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.