ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakal Soslu Izgara Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185603)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:37 AM

Portakal Soslu İzgara Balık
 
MALZEMELER

Kişi başına 300-400 gr temizlenmiş balık çinekop lüfer çupra fleto halinde palamut vb.)

kişi başına bir orta soğan

tuz

Sosu İçin (4-5 porsiyonluk):

1 adet limon

1 adet portakal

1 yemek kaşığı zeytnyağı

tuz

karabiber


HAZIRLANIŞI

Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.

Soğanlar piyaz doğranır.Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekleyecektir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.