ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sirkede Barbunya Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185577)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Sirkede Barbunya Balığı
 
barbunya balığı nasıl pişirilir - ballı barbunya balığıMALZEMELER


1 Kg Barbunya

Un

1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış)

Birkaç Kuru Defne Yaprağı

2-3 Diş Sarımsak

Biberiye

Kırmızı Biber

Kıyılmış Maydanoz

Zeytinyağı

Balık Suyu

Tuz , Karabiber



HAZIRLANIŞI


Fırının ısısını 180 dereceye getirin.

Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun. Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun, sadece yapraklarını ince ince doğrayın.


Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun. Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın.


Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın. Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin, üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirin.Onun da üstüne maydanoz sapları, taze biberiye dalları, birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın.

Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün.


Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın. Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz.

Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün. Elde ettiğiniz bir kaba koyun, biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.