ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mezgit Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185574)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:42 AM

Mezgit Buğulama
 
Malzeme:


½ kg mezgit

2 adet domates

2 adet yeşil biber

3 yemek kaşığı tereyağı

1 ½ su bardağı su

½ demet maydanoz

3 adet marul yaprağı

Tuz ve karabiber


Yapılışı:


Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz.


Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız.

Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz. Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz.

Sıcak servis yapınız.


Not:

Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir. Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.