![]() |
Soslu Alabalık Nasıl Pişirilir
alabalık pişirme tarifi - soslu alabalık yapılışı - fırında soslu alabalık - alabalık sosu nasıl hazırlanır - alabalık filetosuMALZEMELER
2 adet alabalık 1 kuru soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 defne yaprağı Sos için; 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1/2 demet dereotu 100 gr. kaşar peyniri Tuz Karabiber http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg YAPILIŞI Alabalıklar ayıklanıp yıkanır. Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür. Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur. Tencereye konulur. Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı konur. Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir. Balıklar fırın tepsisine alınır. Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos yapılır. Balıkların üzerine dökülür. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpilir. fırına verilir. .1,5-20 dakika pişirilir. Pişince dereotu serpilip servis yapılır.Afiyet olsun alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.