ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Filetosu Tavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185547)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Balık Filetosu Tavası
 
Balık Filetosu Tavası Tarifi - Balık Filetosu Tavası Nasıl Yapılır - Balık Filetosu Tavası Malzemeleri


Balık Filetosu Tavası


MALZEMES'

1 kg. balığın filetosu

2 kaşık un

2 adet yumurta

1 su bardağı kızartma yağı

Yeterince tuz

Limon

Karabiber


YAPILIŞI:

Byük boy mezgit, kefal, kofana ve bütün tatlı su balıklarının, özellikle alabalığın filetosu çıkar. Meraklısı, izmarit gibi, çok kılçıklı, pullu derin su balıklarının da filetosunu çıkarır. Bu ufak balıkların filetosunu çıkarmak zor olursa da, yemesi çok lezzetlidir.

Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin. Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin. Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın. Yağı bir tavada, kızdırın. Balık filetolarını önce una ba-tırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın. Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün. Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın. Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanızı salık veririm.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.