![]() |
Balık Filetosu Tavası
Balık Filetosu Tavası Tarifi - Balık Filetosu Tavası Nasıl Yapılır - Balık Filetosu Tavası Malzemeleri
Balık Filetosu Tavası MALZEMES' 1 kg. balığın filetosu 2 kaşık un 2 adet yumurta 1 su bardağı kızartma yağı Yeterince tuz Limon Karabiber YAPILIŞI: Byük boy mezgit, kefal, kofana ve bütün tatlı su balıklarının, özellikle alabalığın filetosu çıkar. Meraklısı, izmarit gibi, çok kılçıklı, pullu derin su balıklarının da filetosunu çıkarır. Bu ufak balıkların filetosunu çıkarmak zor olursa da, yemesi çok lezzetlidir. Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin. Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin. Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın. Yağı bir tavada, kızdırın. Balık filetolarını önce una ba-tırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın. Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün. Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın. Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanızı salık veririm. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.