ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İmparator Usulu Alabalık Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185527)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

İmparator Usulu Alabalık Nasıl Pişirilir
 
İmparator Usulu Alabalık - İmparator Usulu Alabalık Tarifi - İmparator Usulu Alabalık Yapılışı - İmparator Usulu Alabalık Hazırlanışı


Malzemeler :


2 adet alabalık

2 adet hazır yufka

1 adet yunmurta sarısı

Yarım limon suyu

3 diş sarımsak

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biber

Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için sıvıyağ


Tarifi:


Önce alabalıklar fleto yapılır. Kılçığı tamamen ayrılır. Sonra kibrit kutusunun yarısı büyüklüğünde küplere kesilir. Yumurta sarısı, dövülmüş sarımsak, limon suyu,biber, tuz ve sıvıyağ karıştırılır. İçine balık parçaları atılır, harmanlanır. Kabın ağzı kapalı olarak buzdolabında en az 8 saat dinlendirilir. Yufkalar sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen kesilir. (toplam 24 üçgen) Yufkaların geniş kenarına dinlenmiş balık parçası konur. Önce sağdan ve soldan kapatılır, sonra rulo yapılır. Ucu ıslatılarak yapıştırılır. Kızgın yağda kızartılır.

Not: Orijinal tarifte yufka yerine yöreye has "pirinç kağıdı" kullanılır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.